Mijn route

Van origine ben ik communicatie deskundige. Een beelddenker met grote liefde voor het geschreven woord. Schilderen is mijn passie; met olie en acryl experimenteer ik met verschillende ondergronden. In 2019 studeerde ik af aan de Academie voor Schone Kunsten in België. Nu volgt een 2-jarige specialisatie portret model.

 

Van 2001 tot 2012 woonde ik met mijn gezin in Altea, een kunstenaarsdorpje aan de Costa Blanca. Tijdens een zomercursus schilderen bij een jonge lokale kunstenaar (Ignacio Lloret LLedo - Universidad de Bellas Artes Valencia) raakte ik volledig gegrepen door het schilderen. Ik heb me afwisselend autodidactisch en onder de hoede van klassiek opgeleide kunstenaars bekwaamd, waaronder Ignacio en Marc Meyer (Academie Schone Kunsten Antwerpen), beiden met hun atelier aan de Costa.
Na ruim 11 jaar Spanje, keerden we halverwege 2012 terug
 met een enorme rugtas aan ervaringen; het was niet altijd makkelijk, maar deze fikse omweg heeft me veel gebracht. 

 

Eenmaal in Nederland heb ik uitdrukkelijk gekozen voor de schilderkunst, waaronder het versterken van mijn basis aan de kunstacademie en een bewuste keuze in tijdbesteding: bij voorkeur ben ik in de weer met penselen en verf. 

Naast de uren in mijn atelier, schrijf ik in opdracht en adviseer ik bij ontwikkeling van onder meer huisstijl en website.

                                                                                                                                                                 [portretschilderen, painting, kunstschilderen]

2010 - present
2010 - present

© 2020 ellenvalk.nl